Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Ինչո՞ւ թողնել ծխելը

Այլ նորություններ

Հետաքրքիր է իմանալ
Երբևէ մտածել ե՞ք, թե ինչու սրճարաններում և ռեստորաններում սնունդը մատուցում են բավականին մեծ, հիմնականում սպիտակ գույնի ափսեներով: Ինչ վերաբերում է ափսեների չափսերին, իրականում ռեստորանատերերը դիմում են խորամանկության, քանի որ նման պարզ մարքեթինգային հնարքի օգնությամբ ստիպում են հաճախորդներին պատվիրել ավելի շատ ուտեստներ: Պարզվում է, մեծ չափսի ափսեի վրա սննդի չափաբաժինն ավելի փոքր է երևում, և հաճախորդը ավելի մեծ հավանականությամբ կպատվիրի երկրորդ չափաբաժինը: :-) Նաև սպասքի գույնը ազդում է ախորժակի վրա: Սպիտակ գույնի սպասքը համարվում է դասական,…
Տեղադրված է 02.07.2020 , 22:03…  ավելին →

Ցանկանո՞ւմ ես իմանալ ծխախոտի բոլոր ազդեցությունների մասին և թե ինչպիսի օգուտներ կստանաս` թողնելով ծխելը:

Ծխախոտի ծուխը պարունակում է ավելի քան 4000 տարբեր քիմիական նյութեր, որոնցից 250-ը վնասակար է, իսկ առնվազն 60-ը` քաղցկեղածին: Հայտնի է, որ ծխախոտում պարունակվող նիկոտինը լուրջ կախվածություն առաջացնող նյութ է, ուստի ինչքան երկար ես ծխում, այդքան ավելի դժվար կլինի թողնել ծխելը: Ինչևէ, դա բացարձակ չէ: Թողնել հնարավոր է:

Նախ հիշիր, որ անկախ այն փաստից, թե քանի տարի ես ծխում և ինչքան շատ, թողնելը միշտ դրական է քո առողջության համար 🙂

Թողնելով ծխելը` նվազեցնում ես մի շարք վտանգավոր հիվանդությունների ռիսկը, ի դեպ, ոչ միայն` քաղցկեղի, այլ նաև ինֆարկտի, կաթվածի, թոքերի էմֆիզեմայի, ասթմայի և այլ լուրջ խնդիրների: Օրինակ` մեկ տարի չծխելու դեպքում կրկնակի իջնում է սրտի իշեմիկ հիվանդության ռիսկը:

Միաժամանակ, պակասացնում ես շրջակա միջավայրի աղտոտվածությունը 🙂 և քեզ շրջապատող մարդկանց մոտ շնչառական և մի շարք այլ հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը:

 

Երբե՛ք ուշ չէ թողնել ծխելը և նվազեցնել ծխախոտի թողած վնասները:

 

Ավելին կարդա այս հոդվածում: