Գիտնականները պարզել են, որ կծու ուտեստների օգտագործումը շոգ եղանակին նպաստում է օրգանիզմի հովացմանը:
Կծու համ հաղորդող հատուկ նյութը` կապսաիցինը, որը մեծ քանակությամբ պարունակվում է պղպեղի որոշ տեսակների մեջ, մեր օրգանիզմում ուղեղին տալիս է ազդակ` տաքացման մասին: Ի պատասխան` օրգանիզմը միջոցներ է ձեռնարկում ջերմաստիճանը նվազեցնելու ուղղությամբ, և ակտիվանում է քրտնարտադրությունը:
Ի դեպ,պարզվել է նաև, որ կապսաիցին նյութը նպաստում է երջանկության հորմոնների արտադրությանը, ինչը նույնպես օգնում է դիմակայել ամռան տապին: 🙂