Ամեն տարի դեկտեմբերի 15-ին տարբեր երկրներում նշվում է Թեյի միջազգային օրը (International Tea Day)` աշխարհի ամենահին և օգտակար ըմպելիքներից մեկի տոնը:
Այն նշվում է հանրության ուշադրությունն այս օգտակար ըմպելիքի վրա հրավիրելու նպատակ:
Թեյի միջազգային օրը հատկապես մեծ շուքով է նշվում այն երկրներում, որտեղ աճեցնում են թեյը և առկա են մեծաքանակ թեյի տնկադաշտեր` Հնդկաստան, Շրի Լանկա, Չինաստան, Վիետնամ, Ինդոնեզիա և այլն:
Ըստ գիտական վարկածներից մեկի՝ թեյը բացահայտվել է Չինաստանում դեռ մ.թ.ա. 2737 թվականին, երբ Շեն Նունգ կայսրը թեյի տերևները պատահաբար գցել է եռացող ջրի մեջ` ստանալով հաճելի մի թուրմ: Սկզբում թեյը դեղաբույս էր, հետո դարձավ ըմպելիք: Եվրոպա և Ռուսաստան թեյը «մուտք է գործել» 17-րդ դարի կեսերին:
Թեյը հարուստ է տարբեր օգտակար նյութերով, դրականորեն է ազդում առողջական վիճակի և ինքնազգացողության վրա, կարգավորում է մարսողությունը, ունի մանրէազերծ հատկություններ, լավ հագեցնում է ծարավը` ինչպես տարվա ցուրտ եղանակին, այնպես էլ ամռան տապին: