Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Իսկ դու ճի՞շտ ես լվանում ատամներդ

Այլ նորություններ

Ինչպես պատրաստվել նոր ուսումնական տարվան
Ահա և վերջացավ ամառը, սկսվեց նոր ուսումնական տարին, և որոշ աշակերտների մոտ ի հայտ եկան հուսահատության նշաններ։ :-( Ինչպե՞ս տրամադրվել դպրոց գնալուն և սովորելուն։ Մեր խորհուրդները կօգնեն սահուն ձևով կատարել այդ անցումը։ Կարգավորում ենք օրվա ռեժիմը․ Ամառվա ընթացքում շատերը կորցնում են սովորական աշխատանքային ռեժիմը՝ ավելի ուշ են պառկում քնելու և ուշ են արթնանում, երբեմն նույնիսկ նախատեսված ժամանակից քիչ են քնում։ Դասերի մեկնարկից 1-2 շաբաթ առաջ սկսեք նախապատրաստվել դպրոցական ռեժիմին և ավելի շուտ քնել ու արթնանալ։ Դա անհրաժեշտ…
Տեղադրված է 02.09.2024 , 10:29…  ավելին →

Ավստրալացի ատամնաբույժներն անդրադարձել են ատամները խոզանակելիս ամենահաճախ սխալներին:

Elizabeth Milford-ը կիսվել է այդ մասին  Daily Mail պարբերականի հետ: Եվ այսպես.

Շատ մարդիկ ատամնամածուկի կիրառումից հետո մանրակրկիտ ողողում են բերանը մաքուր ջրով: Իրականում հակառակը. ատամները մածուկով լվանալուց հետո պետք չէ ողողել բերանը ջրով, քանի որ այսպես երկարացվում է ատամի մածուկի դրական ազդեցությունը, և այն ավելի երկար պաշտպանում և ամրացնում է ատամները: 🙂

Բժիշկը հիշեցնում է, որ պետք չէ խոզանակել ատամները որոշ տեսակի սննդամթերք և հյութեր օգտագործելուց անմիջապես հետո: Այսպես, թթուներ պարունակող մթերքները և հյութերը փափկացնում են ատամի էմալը, և անմիջապես դրանից հետո խոզանակելը կարող է վնասել ատամները: Նման դեպքում պետք է ողողել բերանը մաքուր ջրով:

Մասնագետը նաև նշում է, որ չի կարելի ատամները մաքրել շատ ինտենսիվ, տրորելով: Շատերը մտածում ես, որ եթե ակտիվորեն տրորում ես ատամները խոզանակելիս, ապա ավելի լավ արդյունք ես ստանում: Իրականում, այսպես կարելի է վնասել լնդերը: 🙁 Ի դեպ, ցանկալի է օգտագործել ոչ թե կոշտ, այլ փափուկ ատամի խոզանակ և ատամները խոզանակել նուրբ պտուտաձև, ավլող շարժումներով` առանց ուժեղ սեղմելու: Եվ չմոռանալ մաքրել լեզվի արմատը:

Եվ իհարկե, պետք է ժամանակին փոխել ատամի խոզանակը: Երբեմն չարժէ սպասել ատամնաբույժների հանձնարարվող 3 ամիսը, այլ փոխել, երբ խոզանակի թելիկները սկսում են գզգզվել: