Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե′ք թունավորումներից

Այլ նորություններ

Ինչպես վերապրել դժվար տարիքը
Դեռահասային տարիքը իսկապես դժվար ժամանակաշրջան է և′ դեռահասների, և′ ծնողերի համար: :-( Հոգեբանները կիսվել են մի քանի պարզ խորհուրդներ, որոնք կօգնեն վերապրել այս դժվար շրջանը: Եվ այսպես. Այս շրջանն ի վերջո կավարտվի: Պետք է լցվել համբերությամբ: Բոլորը անցել են այդ շրջանով, ծնողները` ևս: Ուստի, ծնոնղներին  խորհուրդ է տրվում դեռահասի հետ զրուցելիս և որոշումներ կայացնելիս` հիշել սեփական դեռահասային տարիքը և հույզերը: Վարիր օրագիր:  Ի դեպ, կարող ես այն վարել առցանց: Փորձիր գրի առնել, թե ինչ դրական…
Տեղադրված է 07.09.2021 , 16:02…  ավելին →

Տոնական օրերին զգալիորեն ավելանում են սննդային թունավորումները: Որպեսզի ամանորյա տոները չավարտվեն տհաճ երևույթներով, անհրաժեշտ է պահպանել սննդի պատրաստման և պահպանման հիգիենայի կանոնները: Այդ մասին կարդա այս բուլկետում:

 

Իսկ այսօր խոսենք տարբեր սննդամթերքների պահպանման ժամկետների մասին:

  • Բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով կամ մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ:
  • Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ բլինչիկ, կոտլետներ, պելմենի, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ:
  • Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
  • Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
  • Առանց կրեմի կամ սպիտակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:

 

Աղբյուր` moh.am