Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե′ք թունավորումներից

Այլ նորություններ

Ինչպես մոտիվացնել ինքդ քեզ
Եկե′ք սկսենք նոր տարին լավ տրամադրությամբ, դրական լիցքերով, փորձենք ընդունել և սիրել մեզ և շրջապատող աշխարհը: Սա իսկապես կարևոր է լավ հոգեվիճակ ունենալու համար: :-) Հոգեբանները խորհուրդ են տալիս այլ կերպ նայել շրջապատին, կյանքի դժվարություններին, երբեք չհուսահատվել ու հավատալ սեփական ուժերին և փորձել հաղթահարել խնդիրները ավելի արագ և հեշտ եղանակներով: Եվ այսպես, մի քանի պարզ հնարքներ. Ուրեմն, ինչպես ասում են. "Don't worry, be happy!" :-)
Տեղադրված է 11.01.2022 , 11:38…  ավելին →

Տոնական օրերին զգալիորեն ավելանում են սննդային թունավորումները: Որպեսզի ամանորյա տոները չավարտվեն տհաճ երևույթներով, անհրաժեշտ է պահպանել սննդի պատրաստման և պահպանման հիգիենայի կանոնները: Այդ մասին կարդա այս բուլկետում:

 

Իսկ այսօր խոսենք տարբեր սննդամթերքների պահպանման ժամկետների մասին:

  • Բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով կամ մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ:
  • Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ բլինչիկ, կոտլետներ, պելմենի, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ:
  • Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
  • Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
  • Առանց կրեմի կամ սպիտակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:

 

Աղբյուր` moh.am