Պարզվում է, շոկոլադին նվիրված հատուկ տոն կա: Հուլիսի 11-ին քաղցրեղենի սիրահարները աշխարհի տարբեր երկրներում նշում են Շոկոլադի համաշխարհային օրը (World Chocolate Day):
Շոկոլադն առաջինը պատրաստել են ացտեկները` անվանելով «աստվածների սնունդ»: Եվրոպա շոկոլադը հասել է իսպանացիների շնորհիվ, ովքեր անվանում էին շոկոլադը «սև ոսկի»: Հին ժամանակներում շոկոլադը պատրաստել են առանց շաքարի ավելացման և օգտագործել են ֆիզիկական ուժի ու դիմադրողականության ամրապնդման համար: Տարիներ հետո շոկոլադի մեջ սկսեցին ավելացնել շաքար, ընկուզեղեն, կաթ, տարբեր համեմունքներ` դարձնելով մեծերի և փոքրերի սիրված քաղցրավենիքը:😊
Եվրոպայում շոկոլադը հասանելի էր միայն մեծահարուստ ազնվականների համար: Միայն 20-րդ դարում սկսվեց շոկոլադի արդյունաբերական արտադրությունը, և այն հասանելի դարձավ բնակչության լայն զանգվածների համար:
Այս օրը տարբեր երկրներում տեղի են ունենում շոկոլադին նվիրված միջոցառումներ, մրցույթներ, շոկոլադից ստեղծագործությունների ցուցահանդեսներ, վարպետության դասեր, որոնց շրջանակներում մասնագետները սովորեցնում են, թե ինչպես շոկոլադ պատրաստել:
Այն նպաստում է օրգանիզմում երջանկության հորմոնների` էնդորֆինների արտադրությանը, պարունակում է հակաօքսիդանտներ՝ հատուկ նյութեր, որոնք պայքարում են քաղցկեղի և օրգանիզմի ծերացման դեմ: 🙂
Բնականաբար, շոկոլադը պետք է ուտել չափավոր, քանի որ այն բավական բարձր կալորիականություն ունի։