Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Սիրո՞ւմ ես շոկոլադ

Այլ նորություններ

Ինչպես պատրաստվել նոր ուսումնական տարվան
Ահա և վերջացավ ամառը, սկսվեց նոր ուսումնական տարին, և որոշ աշակերտների մոտ ի հայտ եկան հուսահատության նշաններ։ :-( Ինչպե՞ս տրամադրվել դպրոց գնալուն և սովորելուն։ Մեր խորհուրդները կօգնեն սահուն ձևով կատարել այդ անցումը։ Կարգավորում ենք օրվա ռեժիմը․ Ամառվա ընթացքում շատերը կորցնում են սովորական աշխատանքային ռեժիմը՝ ավելի ուշ են պառկում քնելու և ուշ են արթնանում, երբեմն նույնիսկ նախատեսված ժամանակից քիչ են քնում։ Դասերի մեկնարկից 1-2 շաբաթ առաջ սկսեք նախապատրաստվել դպրոցական ռեժիմին և ավելի շուտ քնել ու արթնանալ։ Դա անհրաժեշտ…
Տեղադրված է 02.09.2024 , 10:29…  ավելին →

Պարզվում է, շոկոլադին նվիրված հատուկ տոն կա: Հուլիսի 11-ին քաղցրեղենի սիրահարները աշխարհի տարբեր երկրներում նշում են Շոկոլադի համաշխարհային օրը (World Chocolate Day):

 

Շոկոլադն առաջինը պատրաստել են ացտեկները` անվանելով «աստվածների սնունդ»: Եվրոպա շոկոլադը հասել է իսպանացիների շնորհիվ, ովքեր անվանում էին շոկոլադը «սև ոսկի»: Հին ժամանակներում շոկոլադը պատրաստել են առանց շաքարի ավելացման և օգտագործել են ֆիզիկական ուժի ու դիմադրողականության ամրապնդման համար: Տարիներ հետո շոկոլադի մեջ սկսեցին ավելացնել շաքար, ընկուզեղեն, կաթ, տարբեր համեմունքներ` դարձնելով մեծերի և փոքրերի սիրված քաղցրավենիքը:😊

Եվրոպայում շոկոլադը հասանելի էր միայն մեծահարուստ ազնվականների համար: Միայն 20-րդ դարում սկսվեց շոկոլադի արդյունաբերական արտադրությունը, և այն հասանելի դարձավ բնակչության լայն զանգվածների համար:


Այս օրը տարբեր երկրներում տեղի են ունենում շոկոլադին նվիրված միջոցառումներ,  մրցույթներ, շոկոլադից ստեղծագործությունների ցուցահանդեսներ, վարպետության դասեր, որոնց շրջանակներում մասնագետները սովորեցնում են, թե ինչպես շոկոլադ պատրաստել:

Իսկ դու գիտե՞ս, որ մուգ շոկոլադը օգտակար է առողջության համար:

Այն նպաստում է օրգանիզմում երջանկության հորմոնների` էնդորֆինների արտադրությանը, պարունակում է հակաօքսիդանտներ՝ հատուկ նյութեր, որոնք պայքարում են քաղցկեղի և օրգանիզմի ծերացման դեմ:  🙂

Բնականաբար, շոկոլադը պետք է ուտել չափավոր, քանի որ այն բավական բարձր կալորիականություն ունի։