Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Կարևոր է իմանալ

Այլ նորություններ

Ինչպես պատրաստվել նոր ուսումնական տարվան
Ահա և վերջացավ ամառը, սկսվեց նոր ուսումնական տարին, և որոշ աշակերտների մոտ ի հայտ եկան հուսահատության նշաններ։ :-( Ինչպե՞ս տրամադրվել դպրոց գնալուն և սովորելուն։ Մեր խորհուրդները կօգնեն սահուն ձևով կատարել այդ անցումը։ Կարգավորում ենք օրվա ռեժիմը․ Ամառվա ընթացքում շատերը կորցնում են սովորական աշխատանքային ռեժիմը՝ ավելի ուշ են պառկում քնելու և ուշ են արթնանում, երբեմն նույնիսկ նախատեսված ժամանակից քիչ են քնում։ Դասերի մեկնարկից 1-2 շաբաթ առաջ սկսեք նախապատրաստվել դպրոցական ռեժիմին և ավելի շուտ քնել ու արթնանալ։ Դա անհրաժեշտ…
Տեղադրված է 02.09.2024 , 10:29…  ավելին →

Վերջերս չինացի գիտնականների կողմից կատարված ուսումնասիրությունները կրկին ցույց են տվել, որ շաքարի չարաշահումը մեծացնում է մի շարք առողջական խնդիրների վտանգը։

Այն շաքարը, որը մենք ստանում ենք քաղցրավենիքի, հրուշակեղենի, քաղցր ըմպելիքների և բազմաթիվ այլ մթերքների հետ, կամ ինչպես ասում են ավելացված կամ «ազատ» շաքարը մեծացնում է սիրտանոթային համակարգի, շաքարային դիաբետի, որոշ տեսակի քաղցկեղի և մի շարք այլ հիվանդությունների ռիսկը։

ԱՀԿ խորհուրդ է տալիս սահմանափակել ավելացված շաքարի քանակը մինչև ստացած ընդհանուր կալորիաների 10%: 

Բժիշկ Huang Y․-ն և գործընկերները վերլուծել են հրապարակված բազմաթիվ հետազոտությունների արդյունքները և եզրակացրել, որ պետք է իջեցնել ավելացված շաքարի քանակը մինչև օրական 25 գ (6 թեյի գդալ) և օգտագործել շաբաթական կտրվածքով 1 չափաբաժնից պակաս քաղցր ըմպելիք (մոտավորապես 200 մլ-ից մինչև 355 մլ)։ 

Գիտնականների պնդմամբ դա կօգնի նվազեցնել շաքարի օգտագործման հետևանքով առաջացած առողջական վտանգները։

 

Աղբյուր՝  Huang Y, et al. BMJ. 2023;doi:10.1136/bmj-2022-071609.