Երբևէ մտածել ե՞ք, թե ինչու սրճարաններում և ռեստորաններում սնունդը մատուցում են բավականին մեծ, հիմնականում սպիտակ գույնի ափսեներով:
Ինչ վերաբերում է ափսեների չափսերին, իրականում ռեստորանատերերը դիմում են խորամանկության, քանի որ նման պարզ մարքեթինգային հնարքի օգնությամբ ստիպում են հաճախորդներին պատվիրել ավելի շատ ուտեստներ: Պարզվում է, մեծ չափսի ափսեի վրա սննդի չափաբաժինն ավելի փոքր է երևում, և հաճախորդը ավելի մեծ հավանականությամբ կպատվիրի երկրորդ չափաբաժինը: 🙂
Նաև սպասքի գույնը ազդում է ախորժակի վրա: Սպիտակ գույնի սպասքը համարվում է դասական, և սպիտակ ամանեղենով մատուցված սնունդն ունի ավելի գեղեցիկ և ախորժելի տեսք:
Ապացուցվել է նաև հակառակը. գունավոր ափսեներով մատուցված ուտեստները ավելի գրավիչ են թվում, հատկապես երեխաների համար, իսկ սննդի չափաբաժինն` ավելի մեծ, ստիպելով ուտել դանդաղ և արդյունքում` արագ հագենալ:
Ուրեմն, եթե հետևում եք ձեր քաշին, ապա հաշվի առեք այս հնարքները: