Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե′ք թունավորումներից

Այլ նորություններ

Ժամանակակից մասնագիտությունների շարքից` իմիջմեյքեր
Իմիջմեյքերը (անգլերենից` պատկեր/ կերպար ստեղծող) այսօրվա պահանջված մասնագիտություններից է: Այդ հետաքրքիր և շատ կրեատիվ մասնագիտությունը կարելի է համարել կախարդական, քանի որ այդ մասնագետը ունակ է Մոխրոտիկին դարձնել արքայադուստր` սովորեցնելով լինել գրավիչ և երջանիկ: :-)   Իմիջմեյքերը մասնագետ է, ով օգնում է ձևավորել անձի գրավիչ և հիշվող կերպարը, գտնում և ի ցույց է հանում նրա դրական հատկանիշներն այնպես, որ նա դուր գա ոչ միայն ուրիշներին, այլ ինքն իրեն: Նա սովորաբար կրեատիվ, բարձր ճաշակ ունեցող և շփվող…
Տեղադրված է 22.04.2021 , 10:03…  ավելին →

Տոնական օրերին զգալիորեն ավելանում են սննդային թունավորումները: Որպեսզի ամանորյա տոները չավարտվեն տհաճ երևույթներով, անհրաժեշտ է պահպանել սննդի պատրաստման և պահպանման հիգիենայի կանոնները: Այդ մասին կարդա այս բուլկետում:

 

Իսկ այսօր խոսենք տարբեր սննդամթերքների պահպանման ժամկետների մասին:

  • Բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով կամ մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ:
  • Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ բլինչիկ, կոտլետներ, պելմենի, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ:
  • Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
  • Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
  • Առանց կրեմի կամ սպիտակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:

 

Աղբյուր` moh.am