Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե′ք թունավորումներից

Այլ նորություններ

Քո կարծիքը կարևոր է. հարցում
Սիրելի´ դեռահասներ, «Արաբկիր» բժշկական համալիր-Երեխաների և դեռահասների առողջության ինստիտուտը ՄԱԿ-ի Բնակչության հիմնադրամի, Առողջապահության նախարարության հետ համատեղ դեռահասներին տրամադրվող ծառայությունների բարելավման նպատակով, հարցում է իրականացնում  դեռահասների շրջանում։ Ինչու՞ դեռահասները չեն ուզում այցելել բժշկի, ի՞նչ է պետք բարելավել, ինչպե՞ս․․․ Հարգելի՛ դեռահասներ, խնդրում ենք ակտիվ մասնակցել առցանց հարցմանը: Ձեր պատասխանները շատ կարևոր են, և թույլ կտան ավելի լավ կազմակերպել բուժօգնությունը: Դարձրե´ք ձեր ձայնը լսելի: ! Հարցերն ուղղված են 10-19 տարեկաններին։ Հարցումը հասանելի է այս հղումով` https://docs.google.com/.../1hjpf4Y0u3cveJAPXhcCv.../edit
Տեղադրված է 22.09.2021 , 14:36…  ավելին →

Տոնական օրերին զգալիորեն ավելանում են սննդային թունավորումները: Որպեսզի ամանորյա տոները չավարտվեն տհաճ երևույթներով, անհրաժեշտ է պահպանել սննդի պատրաստման և պահպանման հիգիենայի կանոնները: Այդ մասին կարդա այս բուլկետում:

 

Իսկ այսօր խոսենք տարբեր սննդամթերքների պահպանման ժամկետների մասին:

  • Բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով կամ մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ:
  • Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ բլինչիկ, կոտլետներ, պելմենի, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ:
  • Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
  • Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
  • Առանց կրեմի կամ սպիտակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:

 

Աղբյուր` moh.am