Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե′ք թունավորումներից

Այլ նորություններ

Ինչպես պաշտպանվել կորոնավիրուսից
Այսօր արդեն գրեթե բոլորը տեղյակ են, թե ինչ է կորոնավիրուսը կամ առնվազն լսել են այդ վարակի մասին: Կորոնովիրուսը պատկանում է այն վիրուսների խմբին, որոնք առաջացնում են տարբեր հիվանդություններ՝ սովորական հարբուխից մինչև ծանր հիվանդություն։ Նոր կորոնովիրուսը (COVID-19) վիրուսների այդ խմբի նոր ենթատեսակ է, որը հայտնաբերվել է 2019 թվականին Չինաստանում։ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը հայտարարել է պանդեմիա (համավարակ)՝ պայմանավորված կորոնավիրուսային հիվանդությամբ (COVID-19), հաշվի առնելով վիրուսի ներթափանցումը աշխարհի շատ երկրներ և աշխարհամասեր: Կորոնավիրուսային վարակից խուսափելու նպատակով ՀՀ Առողջապահության նախարարությունը…
Տեղադրված է 29.03.2020 , 11:12…  ավելին →

Տոնական օրերին զգալիորեն ավելանում են սննդային թունավորումները: Որպեսզի ամանորյա տոները չավարտվեն տհաճ երևույթներով, անհրաժեշտ է պահպանել սննդի պատրաստման և պահպանման հիգիենայի կանոնները: Այդ մասին կարդա այս բուլկետում:

 

Իսկ այսօր խոսենք տարբեր սննդամթերքների պահպանման ժամկետների մասին:

  • Բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով կամ մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ:
  • Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ բլինչիկ, կոտլետներ, պելմենի, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ:
  • Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
  • Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
  • Առանց կրեմի կամ սպիտակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:

 

Աղբյուր` moh.am