Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե′ք թունավորումներից

Այլ նորություններ

Շնորհակալություն հայտնենք միմյանց ավելի հաճախ
Հունվարի 11-ը տարվա «ամենաքաղաքավարի» օրն է, քանի որ հենց այդ օրը ՄԱԿ-ի և ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի կողմից սահմանվել է«շնորհակալության» միջազգային օր (International Thank You Day): Այդ օրը նշելիս` մարդիկ շնորհակալություն են հայտնում յուրաքանչյուր հանդիպողի: :-) Սովորաբար մենք, գիտակցելով լավ վարվեցողության անհրաժետությունը, առօրյայում շնորհակալություն ենք հայտնում ՝ չմտածելով դրա իմաստի մասին: Սակայն երախտագիտության խոսքերը մոգական ուժ ունեն. դրանց օգնութամբ մարդիկ ուրախություն և ջերմություն են փոխանցում միմյանց, դրական զգացումներ պարգևում: Չէ՞ որ առանց այդ դրական զգացումների մեր կյանքը կլիներ…
Տեղադրված է 11.01.2021 , 12:37…  ավելին →

Տոնական օրերին զգալիորեն ավելանում են սննդային թունավորումները: Որպեսզի ամանորյա տոները չավարտվեն տհաճ երևույթներով, անհրաժեշտ է պահպանել սննդի պատրաստման և պահպանման հիգիենայի կանոնները: Այդ մասին կարդա այս բուլկետում:

 

Իսկ այսօր խոսենք տարբեր սննդամթերքների պահպանման ժամկետների մասին:

  • Բանջերեղենից, մսից, ձկից և այլ մթերքից աղցանները` համեմված թթվասերով կամ մայոնեզով, կարելի է պահել ընդամենը 12 ժամ:
  • Աղցանների համար նախատեսված եփած միսը, աղացած մսից պատրաստված տապակած կերակրատեսակները՝ բլինչիկ, կոտլետներ, պելմենի, տապակած լյարդը, թռչնի եփած մսեղիքը, ձուկը, չհամեմված բանջերեղենից աղցանները կարելի է պահել ընդամենը 24 ժամ:
  • Տավարի և խոզի տապակած միսը, տապակած ձուկը, պաստերացված կաթը, սերուցքը, կաթնաշոռը, սերուցքային կրեմով տորթը խորհուրդ է տրվում պահել 36 ժամ:
  • Թռչնի ու ճագարի տապակած միսը, խորոված ձուկը, մածունը, դիետիկ թթվասերը կարելի է պահել 48 ժամ:
  • Առանց կրեմի կամ սպիտակուցային կրեմով տորթերը, հրուշակեղենը կարելի է պահել 72 ժամ:

 

Աղբյուր` moh.am