Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Զգուշացե՛ք` թունավոր սունկ

Այլ նորություններ

Ինչպես ընտրել պահանջված մասնագիտություն
Փորձագետները համոզված են, որ ներկայիս մասնագիտությունների կեսը 15-20 տարի հետո կդադարեն գոյություն ունենալ կամ արմատապես կձևափոխվեն։ :-( Երիտասարդները պետք է սովորեն մոդելավորել ապագան և ընտրել արդիական մասնագիտություններ` միջազգային աշխատաշուկայում մրցունակ լինելու համար։ Եթե տասնամյակ առաջ պահանջված մասնագիտություններն էին մենեջեր, իրավաբան և ֆինանսիստ, ապա ներկայումս, օրինակ` ճարտարագետ (ինժեներ) մոռացված մասնագիտությունը բավականին գնահատված է, և շատ երկրներում առկա է որակյալ տեխնիկների և ինժեներների պակաս: Գիտության արագ զարգացման հետ զուգահեռ տարբեր ոլորտներում պահանջ է առաջանում նաև բնագիտական մասնագիտությունների, ինչպես…
Տեղադրված է 05.05.2021 , 13:10…  ավելին →

Սնկի սիրահարները քաջատեղյակ են, որ սունկը սպիտակուցի լավ աղբյուր է և քիչ կալորիականություն ունեցող մթերք: Այնուամենայնիվ, այն բավականին դժվարամարս է և արգելված է փոքր երեխաներին և ստամոքսաղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց:

Հայտնի է, որ ուտելու նպատակով անտառներում սունկ հավաքելը միայն շատ փորձառու մարդկանց գործ է 🙂 Հաճախ ուտելի և թունավոր սունկը տարբերակելը բավականին խրթին է, քանի որ թունավոր սունկը արտաքին տեսքով նման է ուտելի սնկին:

Սնկի թունավորումներից և հետագա ծանր բարդություններից խուսափելու նպատակով անհրաժեշտ է.

  • սննդում չօգտագործել անհայտ ծագման սունկ,
  • չհավաքել սունկ ճանապարհների եզրերից, քանի որ սունկն ունի թունավոր նյութեր կուտակելու հատկություն,
  • սունկը տարբերակելու համար հիմք չընդունել նկարները և ժողովրդական միջոցները. դրանք հաճախ խաբուսիկ են և ոչ ճիշտ,
  • փոքր երեխաներին չկերակրել սնկով,
  • չուտել հում սունկ,
  • սնկի հետ չօգտագործել ալկոհոլ,
  • խորհուրդ չի տրվում օգտագործել սունկ աղեստամոքսային համակարգի խնդիրներ ունեցող մարդկանց,
  • թարմ սունկը 1-2 օրից ավելի չպահել` նույնիսկ սառնարանային պայմաններում,
  • չկա որևէ մշակման միջոց, որը կչեզոքացնի սնկի թույնը,
  • թունավորման առաջին իսկ նշանների հայտնվելուց հետո (ցավեր որովայնի շրջանում, սրտխառնոց, փսխում, ընդհանուր թուլություն) անմիջապես դիմել բուժօգնության և չզբաղվել ինքնաբուժմամբ։

Իսկ ապահովության համար պետք է օգտագործել միմիայն ստուգված սունկ, որն ունի գործարանային փաթեթավորում և պիտակներ:

 

Աղբյուր` www.moh.am