Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Սիրո՞ւմ ես ուտելիք պատրաստել

Այլ նորություններ

Կորոնավիրուսային համավարակ և էկոլոգիա
Կորոնավիրուսով պայմանավորված համավարակն աշխարհի տնտեսությունների և մարդկանց կյանքերի վրա շատ մեծ ազդեցություն և ծանր հետևանքներ է ունեցել: Ինչևէ, Երկիր մոլորակի էկոլոգիայի վրա ազդեցությունը միակողմանի չէ: Մի կողմից արտանետված գազերի ծավալը կտրուկ անկում է ապրել: Չինաստանում, որն ամենաշատ աղտոտող երկրներից է, կորոնավիրուսի համաճարակի հետևանքով բազմաթիվ գործարաններ ու արտադրամասեր կանգնեցրել են իրենց աշխատանքը: Մարդիկ ստիպված էին մնալ տանը, այդ պատճառով փողոցներում ավտոմեքենաների թիվը զգալիորեն պակասել է, հետևաբար պակասել են խցանումներն ու դրա հետևանքով այրվող վառելիքը: Պակասել է…
Տեղադրված է 18.09.2020 , 19:18…  ավելին →

Հոկտեմբերի 20-ին նշվեց Խոհարարի միջազգային օրը (International Chefs Day):

Օրն ընտրվել է 2004 թվականին խոհարարների միջազգային ասոցիացիայի առաջարկով: Ի դեպ, այդ ասոցիացիան ունի խոհարարության ոլորտում տարբեր երկրներ ներկայացնող ավելի քան 8 միլիոն անդամ: Ուստի զարմանալի չէ, որ համաշխարհային խոհանոցի վարպետները տոնում են իրենց տոնը: Այսօր արդեն տոնը նշում են աշխարհի ավելի քան 70 երկրում:

 

Խոհարարի մասնագիտությունն աշխարհում ամենահինն է և ամենապահանջվածը: Ինչպես վկայում է լեգենդը, այս ոլորտի անվանումը պայմանավորված է մի կնոջ անվամբ: Հին հույները ունեին բժշկության աստված` Ասկլեպիուսին, որի աղջիկն էր Հիգեան` առողջության աստվածուհին (նրա անվան հետ է հապված հիգիենա բառը): Իսկ նրանց գործերին ակտիվ օգնում էր Կուլինա անունով մի խոհարարուհի, ով դարձավ խոհարարական գործի հովանավորը 🙂 Հենց Կուլինայի անունից հետագայում առաջացավ «կուլինարիա» բառը: