Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Սիրո՞ւմ ես շոկոլադ

Այլ նորություններ

Համացանցի միջազգային օր
Ապրիլի 4-ին նշվում է Համացանցի միջազգային օրը (International Internet Day): Այս ամսաթիվը պատահական ընտրված չէ, քանի որ 4․04 նման է 404 «Not Found» բրաուզերի սխալին: Այդ օրը նշվում է Սուրբ Իզիդորա Սևիսկովի մահվան օրը, մի անձնավորության, ում համարել են  աշակերտների և ուսանողների հովանավոր, ով ստեղծել է պատմության մեջ առաջին հանրագիտարանը «Etymologiae», 20 հատորով։ 1998 թվականին կաթոլիկ եկեղեցին համաշխարհային ցանցը ճանաչեց որպես մարդկային գիտելիքի գանձարան։ Սուրբ Իզիդորա Սևիսկովիին՝ համացանցի սուրբ հովանավոր նշանակելու մասին իր որոշումը հիմնավորելով,…
Տեղադրված է 04.04.2025 , 12:03…  ավելին →

Պարզվում է, շոկոլադին նվիրված հատուկ տոն կա: Հուլիսի 11-ին քաղցրեղենի սիրահարները աշխարհի տարբեր երկրներում նշում են Շոկոլադի համաշխարհային օրը (World Chocolate Day):

 

Շոկոլադն առաջինը պատրաստել են ացտեկները` անվանելով «աստվածների սնունդ»: Եվրոպա շոկոլադը հասել է իսպանացիների շնորհիվ, ովքեր անվանում էին շոկոլադը «սև ոսկի»: Հին ժամանակներում շոկոլադը պատրաստել են առանց շաքարի ավելացման և օգտագործել են ֆիզիկական ուժի ու դիմադրողականության ամրապնդման համար: Տարիներ հետո շոկոլադի մեջ սկսեցին ավելացնել շաքար, ընկուզեղեն, կաթ, տարբեր համեմունքներ` դարձնելով մեծերի և փոքրերի սիրված քաղցրավենիքը:😊

Եվրոպայում շոկոլադը հասանելի էր միայն մեծահարուստ ազնվականների համար: Միայն 20-րդ դարում սկսվեց շոկոլադի արդյունաբերական արտադրությունը, և այն հասանելի դարձավ բնակչության լայն զանգվածների համար:


Այս օրը տարբեր երկրներում տեղի են ունենում շոկոլադին նվիրված միջոցառումներ,  մրցույթներ, շոկոլադից ստեղծագործությունների ցուցահանդեսներ, վարպետության դասեր, որոնց շրջանակներում մասնագետները սովորեցնում են, թե ինչպես շոկոլադ պատրաստել:

Իսկ դու գիտե՞ս, որ մուգ շոկոլադը օգտակար է առողջության համար:

Այն նպաստում է օրգանիզմում երջանկության հորմոնների` էնդորֆինների արտադրությանը, պարունակում է հակաօքսիդանտներ՝ հատուկ նյութեր, որոնք պայքարում են քաղցկեղի և օրգանիզմի ծերացման դեմ:  🙂

Բնականաբար, շոկոլադը պետք է ուտել չափավոր, քանի որ այն բավական բարձր կալորիականություն ունի։