Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Կրկին ֆաստ ֆուդի մասին

Այլ նորություններ

Ինչպես պաշտպանվել կորոնավիրուսից
Այսօր արդեն գրեթե բոլորը տեղյակ են, թե ինչ է կորոնավիրուսը կամ առնվազն լսել են այդ վարակի մասին: Կորոնովիրուսը պատկանում է այն վիրուսների խմբին, որոնք առաջացնում են տարբեր հիվանդություններ՝ սովորական հարբուխից մինչև ծանր հիվանդություն։ Նոր կորոնովիրուսը (COVID-19) վիրուսների այդ խմբի նոր ենթատեսակ է, որը հայտնաբերվել է 2019 թվականին Չինաստանում։ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը հայտարարել է պանդեմիա (համավարակ)՝ պայմանավորված կորոնավիրուսային հիվանդությամբ (COVID-19), հաշվի առնելով վիրուսի ներթափանցումը աշխարհի շատ երկրներ և աշխարհամասեր: Կորոնավիրուսային վարակից խուսափելու նպատակով ՀՀ Առողջապահության նախարարությունը…
Տեղադրված է 29.03.2020 , 11:12…  ավելին →

Հետազոտությունները փաստում են, որ արագ սննդի (fast food) օգտագործումը ամբարենպաստ ազդեցություն է թողնում ինչպես ֆիզիկական, այնպես էլ հոգեկան առողջության վրա:

Ավելին, վերջերս Public Health Nutrition journal-ում հրապարակված հոդվածում հեղինակները կապ են գտել արագ սննդի և գործարանային արտադրության թխվածքների օգտագործման և ընկճախտի առաջացման բարձր ռիսկի հետ: Մասնավորապես, նման սննդամթերքի սիրահարները 51% ավելի մեծ հավանականությամբ են ունենում դեպրեսիա (ընկճախտ), ի դեպ, այդ ռիսկը ուղիղ կապված է նման սննդի քանակի հետ:

Այսպիսով, ինչքան շատ արագ սնունդ է օգտագործվում, այնքան բարձր է դեպրեսիայի ռիսկը 🙁

Հետաքրքրական է, որ նման սննդակարգ ունեցողների մեջ ավելի հաճախ են հանդիպել միայնակ, պասիվ կենսակերպ վարող մարդիկ, ովքեր քիչ են օգտագործում բանջարեղեն և միրգ, ընկուզեղեն, ձկնեղեն և ձիթապտղի յուղ (այսինքն` առողջ սնունդ): Նրանց խմբում նաև մեծ թիվ են կազմել ծխող և շաբաթական 45 ժամից ավել աշխատող մարդիկ:

Դե ինչ, ևս մեկ փաստարկ` առողջ սնվելու օգտին 🙂