Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Կրկին ֆաստ ֆուդի մասին

Այլ նորություններ

Շնորհակալություն հայտնենք միմյանց ավելի հաճախ
Հունվարի 11-ը տարվա «ամենաքաղաքավարի» օրն է, քանի որ հենց այդ օրը ՄԱԿ-ի և ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի կողմից սահմանվել է«շնորհակալության» միջազգային օր (International Thank You Day): Այդ օրը նշելիս` մարդիկ շնորհակալություն են հայտնում յուրաքանչյուր հանդիպողի: :-) Սովորաբար մենք, գիտակցելով լավ վարվեցողության անհրաժետությունը, առօրյայում շնորհակալություն ենք հայտնում ՝ չմտածելով դրա իմաստի մասին: Սակայն երախտագիտության խոսքերը մոգական ուժ ունեն. դրանց օգնութամբ մարդիկ ուրախություն և ջերմություն են փոխանցում միմյանց, դրական զգացումներ պարգևում: Չէ՞ որ առանց այդ դրական զգացումների մեր կյանքը կլիներ…
Տեղադրված է 11.01.2021 , 12:37…  ավելին →

Հետազոտությունները փաստում են, որ արագ սննդի (fast food) օգտագործումը ամբարենպաստ ազդեցություն է թողնում ինչպես ֆիզիկական, այնպես էլ հոգեկան առողջության վրա:

Ավելին, վերջերս Public Health Nutrition journal-ում հրապարակված հոդվածում հեղինակները կապ են գտել արագ սննդի և գործարանային արտադրության թխվածքների օգտագործման և ընկճախտի առաջացման բարձր ռիսկի հետ: Մասնավորապես, նման սննդամթերքի սիրահարները 51% ավելի մեծ հավանականությամբ են ունենում դեպրեսիա (ընկճախտ), ի դեպ, այդ ռիսկը ուղիղ կապված է նման սննդի քանակի հետ:

Այսպիսով, ինչքան շատ արագ սնունդ է օգտագործվում, այնքան բարձր է դեպրեսիայի ռիսկը 🙁

Հետաքրքրական է, որ նման սննդակարգ ունեցողների մեջ ավելի հաճախ են հանդիպել միայնակ, պասիվ կենսակերպ վարող մարդիկ, ովքեր քիչ են օգտագործում բանջարեղեն և միրգ, ընկուզեղեն, ձկնեղեն և ձիթապտղի յուղ (այսինքն` առողջ սնունդ): Նրանց խմբում նաև մեծ թիվ են կազմել ծխող և շաբաթական 45 ժամից ավել աշխատող մարդիկ:

Դե ինչ, ևս մեկ փաստարկ` առողջ սնվելու օգտին 🙂