Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Հետաքրքիր փաստերի շարքից

Այլ նորություններ

Կորոնավիրուսային համավարակ և էկոլոգիա
Կորոնավիրուսով պայմանավորված համավարակն աշխարհի տնտեսությունների և մարդկանց կյանքերի վրա շատ մեծ ազդեցություն և ծանր հետևանքներ է ունեցել: Ինչևէ, Երկիր մոլորակի էկոլոգիայի վրա ազդեցությունը միակողմանի չէ: Մի կողմից արտանետված գազերի ծավալը կտրուկ անկում է ապրել: Չինաստանում, որն ամենաշատ աղտոտող երկրներից է, կորոնավիրուսի համաճարակի հետևանքով բազմաթիվ գործարաններ ու արտադրամասեր կանգնեցրել են իրենց աշխատանքը: Մարդիկ ստիպված էին մնալ տանը, այդ պատճառով փողոցներում ավտոմեքենաների թիվը զգալիորեն պակասել է, հետևաբար պակասել են խցանումներն ու դրա հետևանքով այրվող վառելիքը: Պակասել է…
Տեղադրված է 18.09.2020 , 19:18…  ավելին →

Ընդմիջվող ծոմապահությունը կամ ընդհատումներով քաղցելը բարելավում է կոգնիտիվ ունակությունները և ավելացնում կյանքի տևողությունը։ Այս մասին տեղեկացնում են Ծերացման խնդիրների ազգային ինստիտուտի (ԱՄՆ) մասնագետները, որոնց նոր հետազոտությունը հրապարակվել է The New England Journal of Medicine ամսագրում։

Գիտնականների խոսքով՝ սննդի որակը պահպանելով` կալորիաների սահմանափակումը նվազեցնում է տարբեր հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սնվելու նման ռեժիմը օգուտ է բերում նաև ուղեղի առողջությանը, բարձրացնում է սթրեսը հաղթահարելու և հիվանդություններին դիմակայելու կարողությունը։ Ինչպես նշում են մասնագետները, կալորիաների դեֆիցիտի ժամանակ օրգանիզմն սկսում է օգտագործել հին, չգործող բջիջներ էներգիա ստանալու համար, նաև էներգիա արտադրել ճարպային բջիջներից, ինչը հանգեցնում է սիրտ-անոթային և հենաշարժողական համակարգերի բեռնվածության նվազմանը։ 🙂

Հետազոտողների տվյալներով՝ ընդհատումներով քաղցած մնալը նվազեցնում է ճարպակալման և շաքարային դիաբետի առաջացման ռիսկն անգամ ավելի շատ, քան ցածր կալորիականությամբ սննդակարգը։