Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Հետաքրքիր փաստերի շարքից

Այլ նորություններ

Հետաքրքիր է իմանալ
Երբևէ մտածել ե՞ք, թե ինչու սրճարաններում և ռեստորաններում սնունդը մատուցում են բավականին մեծ, հիմնականում սպիտակ գույնի ափսեներով: Ինչ վերաբերում է ափսեների չափսերին, իրականում ռեստորանատերերը դիմում են խորամանկության, քանի որ նման պարզ մարքեթինգային հնարքի օգնությամբ ստիպում են հաճախորդներին պատվիրել ավելի շատ ուտեստներ: Պարզվում է, մեծ չափսի ափսեի վրա սննդի չափաբաժինն ավելի փոքր է երևում, և հաճախորդը ավելի մեծ հավանականությամբ կպատվիրի երկրորդ չափաբաժինը: :-) Նաև սպասքի գույնը ազդում է ախորժակի վրա: Սպիտակ գույնի սպասքը համարվում է դասական,…
Տեղադրված է 02.07.2020 , 22:03…  ավելին →

Ընդմիջվող ծոմապահությունը կամ ընդհատումներով քաղցելը բարելավում է կոգնիտիվ ունակությունները և ավելացնում կյանքի տևողությունը։ Այս մասին տեղեկացնում են Ծերացման խնդիրների ազգային ինստիտուտի (ԱՄՆ) մասնագետները, որոնց նոր հետազոտությունը հրապարակվել է The New England Journal of Medicine ամսագրում։

Գիտնականների խոսքով՝ սննդի որակը պահպանելով` կալորիաների սահմանափակումը նվազեցնում է տարբեր հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սնվելու նման ռեժիմը օգուտ է բերում նաև ուղեղի առողջությանը, բարձրացնում է սթրեսը հաղթահարելու և հիվանդություններին դիմակայելու կարողությունը։ Ինչպես նշում են մասնագետները, կալորիաների դեֆիցիտի ժամանակ օրգանիզմն սկսում է օգտագործել հին, չգործող բջիջներ էներգիա ստանալու համար, նաև էներգիա արտադրել ճարպային բջիջներից, ինչը հանգեցնում է սիրտ-անոթային և հենաշարժողական համակարգերի բեռնվածության նվազմանը։ 🙂

Հետազոտողների տվյալներով՝ ընդհատումներով քաղցած մնալը նվազեցնում է ճարպակալման և շաքարային դիաբետի առաջացման ռիսկն անգամ ավելի շատ, քան ցածր կալորիականությամբ սննդակարգը։