Լավագույնը հարաբերությունների և սիրո մասին: Ռեալ ժամանակի պայմաններում:

Հետաքրքիր փաստերի շարքից

Այլ նորություններ

«Իմ առողջությունը, Իմ իրավունքը» թվային արվեստի գործերի մրցույթ
«Առողջության համաշխարհային օր 2024» արշավի շրջանակում ԱՀԿ Հայաստանը ՀՀ առողջապահության նախարարության հետ համատեղ և ՅՈՒՆԵՍԿՕ ԿՏՏԻ TeensLIVE Հայաստան նախագծի հետ համագործակցությամբ հայտարարում է թվային արվեստի գործերի մրցույթ՝ «Իմ առողջությունը, Իմ իրավունքը» խորագրի ներքո։ Կընդունվեն 13-18 տարեկան դեռահասների այն ստեղծագործությունները, որոնք նվիրված են ստորև նշված թեմաներին․ Առողջ ապրելակերպ Հոգեկան առողջություն Առողջություն և շրջակա միջավայր Կընդունվեն հետևյալ տեսակների աշխատանքներ․ թվային նկար կոնցեպտուալ արվեստ ֆոտո-նկարչություն 2D/3D թվային նկար պիքսելային արվեստ/գրաֆիկա թվային կոլաժ Աշխատանքը ներկայացնելու պայմանները, ինչպես նաև այլ…
Տեղադրված է 29.04.2024 , 13:57…  ավելին →

Ընդմիջվող ծոմապահությունը կամ ընդհատումներով քաղցելը բարելավում է կոգնիտիվ ունակությունները և ավելացնում կյանքի տևողությունը։ Այս մասին տեղեկացնում են Ծերացման խնդիրների ազգային ինստիտուտի (ԱՄՆ) մասնագետները, որոնց նոր հետազոտությունը հրապարակվել է The New England Journal of Medicine ամսագրում։

Գիտնականների խոսքով՝ սննդի որակը պահպանելով` կալորիաների սահմանափակումը նվազեցնում է տարբեր հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սնվելու նման ռեժիմը օգուտ է բերում նաև ուղեղի առողջությանը, բարձրացնում է սթրեսը հաղթահարելու և հիվանդություններին դիմակայելու կարողությունը։ Ինչպես նշում են մասնագետները, կալորիաների դեֆիցիտի ժամանակ օրգանիզմն սկսում է օգտագործել հին, չգործող բջիջներ էներգիա ստանալու համար, նաև էներգիա արտադրել ճարպային բջիջներից, ինչը հանգեցնում է սիրտ-անոթային և հենաշարժողական համակարգերի բեռնվածության նվազմանը։ 🙂

Հետազոտողների տվյալներով՝ ընդհատումներով քաղցած մնալը նվազեցնում է ճարպակալման և շաքարային դիաբետի առաջացման ռիսկն անգամ ավելի շատ, քան ցածր կալորիականությամբ սննդակարգը։